Dobromysl obecná ´ROSENKUPPEL´ (Oregano), kont. 0,5 l
Bohatě kvetoucí odrůda s dekorativními tmavě růžovými květy s výrazným aroma.
Dobromysl obecná ´ROSENKUPPEL´ (Oregano), kont. 0,5 l
Bohatě kvetoucí odrůda s dekorativními tmavě růžovými květy s výrazným aroma.
Parametry a vlastnosti
Půda | hlinito-písčitá, vzdušná |
---|---|
Intenzita růstu | střední |
Stanoviště | sluneční |
Výška v květe | 40 cm |
Mrazuvzdornost | -28°C |
Doba kvetení | VIII - IX |
Výška v liste | 15 - 20 cm |
Vzdálenost mezi rostlinami | 30 cm |
Barva květu | tmavě růžová |
Dostupnost | skladem |
Kontejner | 0,5 l |
Prodejní velikost | 15-20 cm |
Botanický název | Origanum vulgare |
Počet kůsu na m2 | 7 - 9 ks |
Použití | koření |
Popis
Charakteristika: Dobromysl (Oregano) je aromatická okrasná rostlina s tmavě růžovými květy. Navíc má i léčivé účinky. Extrakt léčí chřipku, kašel, bolest hlavy, uklidňuje nervy a pomáhá při nespavosti. Podporuje chuť k jídlu a trávení. Využívá se v čerstvém, ale i sušeném stavu.
Pěstování: Oregano má v oblibě slunné stanoviště a hlinito-písčitou propustnou půdu. Je výborně mrazuvzdorné (až do - 28 stupňů) a dobře se pěstuje i v nádobách.
Využití v kuchyni: Koření se jím saláty, omáčky z rajčat, rajčatové polévky, zelenina, vaječné jídla, polévky, mořské kraby, salámy, husté polévky, guláš a jídla ze sýra, používá se při pečení a grilování masa a s oblibou k jehněčímu a telecímu, jakož i dušenému masu. Doporučuje se kombinace s bazalkou a pepřem. Rostlina je častou součástí kořeninových směsí. Využívá se v italské a řecké kuchyni.
Pěstování: Oregano má v oblibě slunné stanoviště a hlinito-písčitou propustnou půdu. Je výborně mrazuvzdorné (až do - 28 stupňů) a dobře se pěstuje i v nádobách.
Využití v kuchyni: Koření se jím saláty, omáčky z rajčat, rajčatové polévky, zelenina, vaječné jídla, polévky, mořské kraby, salámy, husté polévky, guláš a jídla ze sýra, používá se při pečení a grilování masa a s oblibou k jehněčímu a telecímu, jakož i dušenému masu. Doporučuje se kombinace s bazalkou a pepřem. Rostlina je častou součástí kořeninových směsí. Využívá se v italské a řecké kuchyni.
Fotografie
-
Obrázok_(1)
-
Obrázok_(2)
-
Obrázok_(3)
-
Obrázok (1)
-
Obrázok (2)
-
Obrázok (3)
-
Obrázok (4)
-
Obrázok
Doporučujeme dokoupit
Naposledy viděno