- Úvod
- >>
- Novinky 2024
- >>
- Jabloň ´ANDEGO´ podn. M26, 140-160 cm, kont. 5 l
Jabloň ´ANDEGO´ podn. M26, 140-160 cm, kont. 5 l
Rezistentní zimní odrůda s chutnými plody, vhodná do všech oblastí.
Novinka
Jabloň ´ANDEGO´ podn. M26, 140-160 cm, kont. 5 l
Rezistentní zimní odrůda s chutnými plody, vhodná do všech oblastí.
Parametry a vlastnosti
Prodejní velikost | 140-160 cm |
---|---|
Botanický název | Malus domestica ´Andego´ |
Půda | vzdušná, propustná, úrodná |
Stanoviště | slunečné, polostín |
Dostupnost | skladem |
Sběr plodů | X |
Kontejner | 5 l |
Podnož | M26 - vysoce odolný vůči mrazům, má bohatší kořenový systém, vytváří menší korunu |
Popis
Charakteristika: Jabloň 'ANDEGO' je zimní odrůda, která byla vyšlechtěna v České republice a vznikla křížením odrůd Antonovka a Golden Delicious. Vyznačuje se poměrně velkými (180 -230 g) plody zelenožlé barvy, která je částečně překryta červeným žíháním. Dužina je žluté barvy, aromatická, křupavá a šťavnatá se sladkou chutí. Plody se sklízejí začátkem října, konzumně dozrávají na přelomu října a listopadu a skladovatelné jsou do března. Odrůda ´Andego´ je vhodná do všech oblastí a je rezistentní vůči strupovitosti a padlí.
Pěstování: Před výsadbou zkrátíme kořenový systém maximálně o 1/3 délky, řezem odstraníme i případné poškozené kořeny. Jemné vyživovací kořeny nezkracujeme. Jámu vykopeme zpravidla 2x větší. Do vykopané jámy postavíme stromek tak, aby místo štěpení bylo umístěno 5-10 cm nad zemí. Po výsadbě je třeba zkrátit postranní výhony koruny na 1/3 až 1/4 délky a středník o 1/3 délky.
Pěstování: Před výsadbou zkrátíme kořenový systém maximálně o 1/3 délky, řezem odstraníme i případné poškozené kořeny. Jemné vyživovací kořeny nezkracujeme. Jámu vykopeme zpravidla 2x větší. Do vykopané jámy postavíme stromek tak, aby místo štěpení bylo umístěno 5-10 cm nad zemí. Po výsadbě je třeba zkrátit postranní výhony koruny na 1/3 až 1/4 délky a středník o 1/3 délky.
Doporučujeme dokoupit
Naposledy viděno