- Úvod
- >>
- Živé vánoční stromky
- >>
- Jedle normannská PREMIUM, řezaná 100-120 cm
Jedle normannská PREMIUM, řezaná 100-120 cm
Populární, čerstvě řezaná jedle s pravidelnou hustou korunou a voňavými měkkými jehlicemi.
Jedle normannská PREMIUM, řezaná 100-120 cm
Populární, čerstvě řezaná jedle s pravidelnou hustou korunou a voňavými měkkými jehlicemi.
Parametry a vlastnosti
Použití | vánočný stromek |
---|---|
Dostupnost | od 9.12.2024 |
Prodejní velikost | 100-120 cm |
Botanický název | Abies nordmanniana |
Popis
Charakteristika: Jedle normannská (kavkazská) je považována za královnu vánočních stromků a to zejména díky dokonalé stavbě koruny, která má souměrný kuželovitý tvar. Sytě zelené jehlice jsou měkké, nejsou pichlavé, proto se jedle velmi dobře zdobí. Jedle kolem sebe šíří intenzivní vůni, která vytvoří neopakovatelnou vánoční atmosféru. Je velmi trvanlivá, jako vánoční stromeček vydrží svěží až do února.
Pěstování: Pro zachování svěžího vzhledu během celých vánočních svátků je třeba stromeček čerstvě nařezat a ponořit do vody, aby se vláha dostala přes kmínek až k větvím. Po dodání jedli umístíme na několik dní do chladného sklepa nebo na balkon, abychom stromeček připravili na přechod do interiéru. Během vánočních svátků dbáme na to, aby byl umístěn co nejdále od radiátoru nebo krbu. Optimální teplota v místnosti by měla být 18 - 22 °C.
Pěstování: Pro zachování svěžího vzhledu během celých vánočních svátků je třeba stromeček čerstvě nařezat a ponořit do vody, aby se vláha dostala přes kmínek až k větvím. Po dodání jedli umístíme na několik dní do chladného sklepa nebo na balkon, abychom stromeček připravili na přechod do interiéru. Během vánočních svátků dbáme na to, aby byl umístěn co nejdále od radiátoru nebo krbu. Optimální teplota v místnosti by měla být 18 - 22 °C.
Doporučujeme dokoupit
Naposledy viděno