- Úvod
- >>
- Semena, travní osivo
- >>
- Semena - ROKETA SETÁ (RUKOLA)
Semena - ROKETA SETÁ (RUKOLA)
Velmi populární salátová zelenina s výraznou aromatickou chutí.
Parametry a vlastnosti
Půda | propustná, výživní |
---|---|
Intenzita růstu | rychle rostoucí |
Stanoviště | sluneční |
Dostupnost | skladem |
Botanický název | Diplotaxis tenuifolia |
Použití | saláty, přímá spotřeba |
Popis
Charakteristika: Roketa siata tiež známa ako rukola je nenáročná rastlina obľúbená v gréckej a talianskej kuchyni. Listy majú výraznú aromatickú, prenikavo štipľavú chuť. Ich korenistá príchuť pripomína chren alebo žeruchu. Mladé lístky v optimálnej dĺžke 15 cm sa používajú do miešaných šalátov aj ako ozdoba v studenej kuchyni. Staršie listy sa spracúvajú tepelne.
Rukola obsahuje vitamíny A, B, C, E, K. Díky vitaminem je nápomocná při zpevňování kostí, zlepšuje srážlivost krve a předchází Alzheimerově chorobě. Podporuje chuť k jídlu a čistí krev.
Pěstování: Nejlepší čas na zasetí rukoly je začátkem září až října. Ve výsadbu květináčích obyčejně vyséváme 5-7 semen. Výsev je možný i od konce ledna do dubna. Rostliny na prosazení jsou připraveny na výsadbu přibližně 4 týdny po zasetí. Rukolu vyséváme na slunné stanoviště s propustnou, výživnou půdou.
Hmotnost balení : cca. 2 g.
Rukola obsahuje vitamíny A, B, C, E, K. Díky vitaminem je nápomocná při zpevňování kostí, zlepšuje srážlivost krve a předchází Alzheimerově chorobě. Podporuje chuť k jídlu a čistí krev.
Pěstování: Nejlepší čas na zasetí rukoly je začátkem září až října. Ve výsadbu květináčích obyčejně vyséváme 5-7 semen. Výsev je možný i od konce ledna do dubna. Rostliny na prosazení jsou připraveny na výsadbu přibližně 4 týdny po zasetí. Rukolu vyséváme na slunné stanoviště s propustnou, výživnou půdou.
Hmotnost balení : cca. 2 g.
Naposledy viděno