- Úvod
- >>
- Drobné ovoce
- >>
- Zimolez kamčatský ´AMUR´ 30-40 cm, kont. 1 l
Zimolez kamčatský ´AMUR´ 30-40 cm, kont. 1 l
Slovenská vysoce odolná odrůda s tmavomodrými plody připomínajícími borůvky.
Zimolez kamčatský ´AMUR´ 30-40 cm, kont. 1 l
Slovenská vysoce odolná odrůda s tmavomodrými plody připomínajícími borůvky.
Parametry a vlastnosti
Barva květu | bílo žlutá |
---|---|
Dostupnost | skladem |
Sběr plodů | V - VI |
Kontejner | 1 l |
Prodejní velikost | 30-40 cm |
Botanický název | Lonicera kamtschatica ´Amur´ |
Výška | 1,6 - 2 m |
Půda | hlinito-písčitá |
Intenzita růstu | střední |
Stanoviště | sluneční |
Mrazuvzdornost | - 40 °C |
Doba kvetení | III - IV |
Popis
Charakteristika: Zimolez ´AMUR´ je cizosprašná odrůda zimolezu, vhodným opylovačem je např. opylovač. Duet, Altaj. Je to velmi přizpůsobivá odrůda, která je nenáročná na stanoviště i pěstování. Je vhodná i do vyšších poloh. Odolnost proti mrazu ve dřevě i v květu je vysoká, nemocemi ani škůdci netrpí. Plody jsou velké, tmavé modrofialové barvy, s příjemnou nasládlou chutí.
Pěstování: Zimolez kamčatský, nazývaný také kamčatská borůvka, je nenáročný odolný mrazuvzdorný keř, vyžaduje hlinito-písčitou propustnou půdu a slunné stanoviště. V prvních letech po výsadbě nevyžaduje řez, obvykle ho zmlazovat až v 3 - 4 roku života. Plody dozrávají už koncem května, díky čemuž se považuje za nejdříve odrůdu zimolezu a vůbec první ovocninu v zahradě. Plody se konzumují čerstvé, zavařené, sušené, mražené a používají se i na přípravu povidel, džemů a omáček. Jsou velmi zdravé, obsahují hodně vitamínu A a C a železa. Pro zvýšení úrodnosti se doporučuje vysadit vedle sebe dvě různé odrůdy zimolezu.
Pěstování: Zimolez kamčatský, nazývaný také kamčatská borůvka, je nenáročný odolný mrazuvzdorný keř, vyžaduje hlinito-písčitou propustnou půdu a slunné stanoviště. V prvních letech po výsadbě nevyžaduje řez, obvykle ho zmlazovat až v 3 - 4 roku života. Plody dozrávají už koncem května, díky čemuž se považuje za nejdříve odrůdu zimolezu a vůbec první ovocninu v zahradě. Plody se konzumují čerstvé, zavařené, sušené, mražené a používají se i na přípravu povidel, džemů a omáček. Jsou velmi zdravé, obsahují hodně vitamínu A a C a železa. Pro zvýšení úrodnosti se doporučuje vysadit vedle sebe dvě různé odrůdy zimolezu.
Doporučujeme dokoupit
Naposledy viděno