- Úvod
- >>
- Drobné ovoce
- >>
- Zimolez kamčatský ´JUGANA´ 30-40 cm, kont. 1 l
Zimolez kamčatský ´JUGANA´ 30-40 cm, kont. 1 l
Nově vyšlechtěný ruský zimolez s chutnými, trvanlivými plody.
Zimolez kamčatský ´JUGANA´ 30-40 cm, kont. 1 l
Nově vyšlechtěný ruský zimolez s chutnými, trvanlivými plody.
Parametry a vlastnosti
Výška | 1,5 - 1,8 m |
---|---|
Půda | hlinito - písčitá |
Intenzita růstu | střední |
Stanoviště | sluneční |
Barva květu | bílo - žlutá |
Dostupnost | skladem |
Sběr plodů | V - VI |
Kontejner | 1 l |
Prodejní velikost | 30-40 cm |
Botanický název | Lonicera kamtschatica ´Jugana´ |
Šířka | 1,9 m |
Popis
Charakteristika: Plody odrůdy ´JUGANA´ jsou chutné, svěže sladké s tvrdou dužinou. Dobře se přepravují a skladují. Dozrávají v druhé polovině května. Začíná plodit na druhý rok po vysazení. Úrodu dosahuje průměrně 3,5 kg z keře, max. 6 kg. Plody mají všestranné využití. V našich podmínkách je plně mrazuvzdorná, dokonce i rozkvetlé květy snesou mráz -7 °C.
Pěstování: Zimolez, nazývaný také kamčatská borůvka, je nenáročný odolný mrazuvzdorný keř, vyžaduje hlinito-písčitou propustnou půdu a slunné stanoviště. Je polovzpřímený a hustý. V prvních letech po výsadbě nevyžaduje řez, obvykle ho zmlazujeme až ve 3. - 4. roku života. Nebyla zjištěna náchylnost k chorobám a škůdcům. Plody dozrávají už koncem května, díky čemuž se považuje za nejdříve odrůdu zimolezu a vůbec první ovocninu v zahradě. Plody se konzumují čerstvé, zavařené, sušené, mražené a používají se i na přípravu povidel, džemů a omáček. Jsou velmi zdravé, obsahují hodně vitamínu A a C a železa.
Pěstování: Zimolez, nazývaný také kamčatská borůvka, je nenáročný odolný mrazuvzdorný keř, vyžaduje hlinito-písčitou propustnou půdu a slunné stanoviště. Je polovzpřímený a hustý. V prvních letech po výsadbě nevyžaduje řez, obvykle ho zmlazujeme až ve 3. - 4. roku života. Nebyla zjištěna náchylnost k chorobám a škůdcům. Plody dozrávají už koncem května, díky čemuž se považuje za nejdříve odrůdu zimolezu a vůbec první ovocninu v zahradě. Plody se konzumují čerstvé, zavařené, sušené, mražené a používají se i na přípravu povidel, džemů a omáček. Jsou velmi zdravé, obsahují hodně vitamínu A a C a železa.
Doporučujeme dokoupit
Naposledy viděno